Onze koordirectie
 
 

Harrie Wijenberg

Harrie Wijenberg is geboren en getogen in Heer op 5 november 1964. Al jong kwam hij in aanraking met muziek en wel bij de koninklijk erkende Harmonie Heer Vooruit en later bij de Koninklijk St. Ceciiakoor in Heer.
Al tijdens zijn studie aan het conservatorium van Maastricht (1982-1989) stond hij als dirigent voor diverse koren en orkesten, o.a. Jongerenkoor Papillon in Maastricht, Jongerenkoor Amby, Gemengd Kerkelijk Koor St. Anna Maastricht, Harmonie Kunst door Oefening Maastricht, Harmonie Meerssen.
Hij kreeg van de volgende docenten les: piet Kinga, Peter Steyvers, Hans Kuypers, Jo Conjaerts, Sef Pijpers en Ger Buitenhuis.
In 1991 voltooide hij zijn studie en legde zich volledig toe op het dirigeren en lesgeven.
Naast de directieopleiding heeft Harrie ook zijn diploma docerend musicus hobo behaald. Als hoboist speelde hij in diverse beroeps- en amateurorkesten, waaronder de Marinierskapel der Koninklijke marine, LSO, Philharmonie Bocholtz en harmonie St. Cecile Eysden.
Momenteel is hij werkzaam als chef-dirigent van het Fanfare Korps nationale Reserve, 1 van de 4 landmacht-orkesten in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van Gemengde Zangvereniging Crescendo Amby, Gemengde Zangvereniging Eendracht Sibbe-Ijzeren enKoninklijke fanfare St. Cecilia Kanne.

 


Marielle Frijns (pianiste en tweede dirigent)

 Mariëlle Frijns uit Kerkrade studeerde tijdens haar gymnasiumopleiding bij de pianist Jo Dusseldorp. Aansluitend startte zij in Maastricht haar conservatoriumopleiding en behaalde bij Tilly Keessen haar diploma “Docerend Musicus”.

Middels toekenning van een studiebeurs van het Dorrie Stoop Fonds werd zij in de gelegenheid gesteld om bij de concertpianist Levente Kende aan het Vlaams Conservatorium te Antwerpen te studeren.Bij de Poolse muziekpedagoge Barbara Grajewska behaalde zij zowel haar diploma “Uitvoerend Musicus” alsook het diploma voor specialisatie in Kamermuziek en Liedbegeleiding, met onderscheiding.
Masterclasses volgde zij bij o.a. Peter Donohoe, Semjon Skigin, Rudof Jansen, Tan Crone en bij het pianoduo Volker en Hans-Peter Stenzel.

Zij werkt samen met diverse solisten, waaronder Angelina Ruzzafante, Kelly God en Antonia van der Beesen. Met Kelly God concerteerde zij in de Verenigde Staten in o.a. New York, Philadelphia, Baltimore en Washington D.C.Verder vormt zij ook nog een pianoduo met Janine Verjans.
Naast haar grote passie voor kamermuziek en liedbegeleiding soleerde zij o.a. in het Tweede Pianoconcert van Dimitri Schostakowitsch.

Eind 1994 begon ze als vaste painiste bij Crescendo, haar eerste koor. Ondertussen is zij als vaste pianiste/repetitor verbonden aan diverse koren.  
Ook verleende zij haar medewerking aan verschillende CD opnames.

Onze Privacy Policy vindt u hier.